Erwin Olaf Ziekte

Als je op zoek bent naar bizarre kunst, dan zou de wereldberoemde Erwin Olaf je favoriet moeten zijn!

erwin olaf ziekte
erwin olaf ziekte

Erwin Olaf is een Nederlandse fotograaf die bekend staat om zijn gestileerde portretten. Hij nadert een cruciaal jaar: zijn meest recente fotoreeks, Hope, Grief, and Rain, lijkt hem een ​​wereldwijde doorbraak te hebben bezorgd en grote internationale musea tonen voor het eerst interesse.

erwin olaf ziekte
erwin olaf ziekte

Erwin Olaf Ziekte: Sinds de jaren tachtig wordt zijn werk bekritiseerd omdat het alleen voor schokwaarde is gemaakt, waardoor het wordt gediskwalificeerd als kunst. Maar nu vooraanstaande kunsthandelaren in de Verenigde Staten en Japan bereid zijn te investeren in het nieuwe werk van Olaf, lijkt het erop dat zijn jarenlange harde arbeid eindelijk zijn vruchten zal afwerpen. Ondanks het feit dat dit gebeurt op een moment in het leven van Erwin Olaf wanneer hij worstelt met emfyseem.

erwin olaf ziekte
erwin olaf ziekte

Erwin Olaf is een Nederlandse fotograaf die sinds 1980 in Amsterdam werkt. Olaf groeide op in Hilversum en ging na zijn middelbare school naar de Utrechtse School voor Journalistiek. Hij verkoos fotografie boven schrijven omdat hij er meer van geniet.

Hij is net zo gefascineerd door mensen als schilderen, met name de effecten van licht en schaduw. Na zijn afstuderen hield hij zich kort bezig met documentaire fotografie. Maar niet lang daarna stapte hij over op geënsceneerde fotografie, waar hij het beeld volledig naar zijn hand kan zetten.

erwin olaf ziekte

Waarom krijgt hij kritiek op zijn werken?
Olaf was nog steeds geïnteresseerd in shock en impact, zoals blijkt uit zijn series Squares (1984-1990) en Chessmen (1990). (1988). In deze series beeldde hij naakte oude individuen, mannen met erecties, kleine mensen en enorm zwaarlijvige, naakte dames af, vaak in bondagekledij.

erwin olaf ziekte
erwin olaf ziekte

Het subversieve was wijdverbreid in zijn vroege werk, en hij werd het meest erkend voor zijn gedurfde grensoverschrijdende fotografie in zijn vroege carrière. Hij maakt sinds 2000 ook films die vanwege hun vreemde onderwerpen en het ontbreken van een verhaallijn als videokunst kunnen worden geclassificeerd. Olaf kwam in juli 2005 in het nieuws toen hij een fotocollage publiceerde van onder meer prinses Diana met een bloedende Mercedes-Benz-ster in haar bovenarm. Erwin Olaf is een pleitbezorger van LHBT-vrijheid en is zelf homoseksueel.

erwin olaf ziekte

Erwin Olaf Ziekte: In 1996 werd bij hem longemfyseem vastgesteld. Kortademigheid is een symptoom van emfyseem, een longziekte. De luchtzakjes in de longen (alveoli) worden vernietigd bij patiënten met emfyseem. De binnenwanden van de luchtzakken verzwakken en scheuren na verloop van tijd, wat resulteert in grotere luchtspleten in plaats van veel kleine.

Erwin Olaf Ziekte: Dit vermindert de hoeveelheid zuurstof die uw bloedbaan bereikt door het oppervlak van uw longen te verkleinen. Wanneer u uitademt, werken de gewonde longblaasjes niet correct, waardoor oude lucht wordt vastgehouden en wordt voorkomen dat verse, zuurstofrijke lucht binnendringt.

erwin olaf ziekte

Erwin Olaf Ziekte: Chronische bronchitis komt vaak voor bij patiënten met emfyseem. Het is een ontsteking van de luchtwegen die een chronische hoest veroorzaakt. Chronische obstructieve longziekte bestaat uit twee aandoeningen: emfyseem en chronische bronchitis (COPD). COPD wordt meestal veroorzaakt door roken.

Erwin Olaf Ziekte: Erwin Olaf is een erfenis als geen ander in de kunstwereld. Zelfs als hij chronisch ziek is, zoals blijkt uit zijn eroderende gezondheid en kortademigheid, zijn kunstwerken zullen zeker de wereld verlaten en wat daarachter ligt, voortdurend ademloos!