george w bush

George W Bush

George W Bush was de 43e president van de Verenigde Staten van 2001 tot 2009. Hij is lid van de Republikeinse Partij. Zijn ouders zijn voormalige presidenten George H.W. Bush en Barbara Pierce. Voordat hij president werd, diende George Walker Bush als de 46e gouverneur van Texas. Zijn politieke carrière omvat meer dan vier decennia.

George W Bush’s carrière

george w bush
george w bush

Als je geïnteresseerd bent in de carrière van George W Bush en zijn politieke achtergrond, heb je waarschijnlijk gehoord over zijn tijd als gouverneur van Texas. Maar wist je dat hij nooit een politiek ambt had bekleed in Washington? Nu hij de Republikeinse presidentiële genomineerde is, moet je erachter komen wat hij in Washington doet.

George W Bush: Om te beginnen heeft de voormalige president een lange geschiedenis van bedrog. Zijn ambtstermijn als president werd gebouwd op leugens, van het stelen van de verkiezingen tot flagrant aanzetten tot oorlog tegen Irak. Zelfs zijn pro-life retoriek was gevuld met bedrog, gefabriceerde redenen en onwaarheid. Net als Hitler heeft hij bedrog, dood en wanhoop gezaaid.

In zijn vroege jaren twintig was George W. Bush een gepassioneerde honkbalfan. Hij kende de startende line -up van de New York Giants uit 1954 uit het hoofd en hij stuurde enveloppen naar sterspelers om om handtekeningen te vragen. Hij woonde ook Major League Baseball-wedstrijden bij met zijn vader en overkoom Herbert Walker, de oorspronkelijke eigenaar van de New York Mets. Hij was zo gepassioneerd over honkbal dat zijn eerste carrièredoel was om een honkbalteam te bezitten.

George W Bush: Zijn leven

george w bush
george w bush

Als je een geschiedenisliefhebber bent, wil je misschien wat tijd nemen om te leren over het leven en prestaties van George W. Bushs. De 43e president van de Verenigde Staten werd geboren in New Haven, Connecticut, en ging naar de Yale University en de Harvard Business School. George W Bush: Hij werkte later voor een familievriend in de olie -industrie en begon uiteindelijk zijn eigen olie- en gasfirma. Tijdens zijn vormende jaren vormde hij relaties met veel mensen in zijn geboortestad en trouwde zelfs met Laura Welch, een schoolleraar. Hij en Laura trouwden in 1977 en bleven hun olie- en gasactiviteiten bouwen in Midland, Texas.

george w bush
george w bush

Bush kwam in 1968 bij de Texas Air National Guard en werd geaccepteerd via een wachtlijst. Hij ontving zijn Fighter Pilot -certificering in 1970 en werd eervol ontslagen uit de Air Force Reserve in 1974.

Zijn presidentschap

In zijn eerste termijn heeft George W. Bush een aantal hervormingen doorgegeven, waaronder een belastingverlagingsprogramma van $ 1,3 biljoen. Hij duwde ook door de No Child Left Behind Act, die het federale onderwijsbeleid veranderde. Hij drong ook aan op sociaal conservatief beleid, waaronder een gedeeltelijk geboorte abortusverbod en op geloof gebaseerde welzijnsinitiatieven. George W Bush: Zijn presidentschap was ook opmerkelijk voor het opstellen van een geneesmiddelplan op recept genaamd Medicare Part D.

george w bush
george w bush

Voordat Bush acht jaar als president diende, was Bush gedurende acht jaar vice -president, evenals de ambassadeur in de Verenigde Naties en de Republiek van de Peoples China. Hij diende ook als directeur van het Central Intelligence Agency. Tijdens zijn presidentschap vormde hij een goed functionerend nationale veiligheidsteam, waaronder staatssecretaris James Baker, minister van Defensie Richard Cheney en CIA-directeur Brent Scowcroft.

Zijn beleid

Als president is George W Bush bekritiseerd vanwege zijn beleid dat de rijken lijken te bevoordelen. Terwijl Democraten beloofden te investeren in onderwijs, lijkt het beleid van de heer Bushs pro-rijker te zijn dan pro-middenklasse. Hij is van plan om de sociale zekerheid te privatiseren en zou $ 400 miljard uitgeven aan de gezondheidszorg, minder dan een kwart van wat de Democraten beloofden. De heer Bush hoopt echter ook het aantal mensen te verminderen zonder een ziektekostenverzekering en medische spaarrekeningen uit te breiden. Bovendien is hij van plan om langdurige zorgkosten fiscaal aftrekbaar te maken.

George W Bush: In zijn eerste jaar op kantoor was Bush erg populair, maar zijn anti-immigrantenfactie blokkeerde zijn immigratiedoelen.

george w bush
george w bush

Zijn tweeledige immigratierekening werd in 2007 verslagen in de Senaat en Republikeinen versloeg in 2014 een soortgelijk wetsvoorstel in het Parlement. De laatste jaren van zijn presidentschap werden ontsierd door publieke terugslag tegen zijn beslissing om Irak binnen te vallen, de regeringen toezicht op Amerikanen in de oorlog tegen terreur en de orkaan Katrina -ramp in 2005. De grote recessie verzuurde zijn populariteit verder.

In de tweede Bush -termijn heroriënteerden struiken buitenlands beleid de internationale orde om het stabieler te maken. Hij beschouwde Irak als een lid van de as van het kwaad. Zijn beleid voor buitenlands beleid was verweven met die van zijn vader.