kunstfotograaf

Kunstfotograf

Kunstfotograf: Met de vooruitgang van de technologie komt de constante verbetering en innovatie van kunstfotografie.

In het jaar 1826 ontdekte Joseph Nicéphore Niépce, ‘s werelds eerste fotograaf en echte uitvinder van de fotografie, fotografie met behulp van een camera obscura.

kunstfotograaf
kunstfotograaf

Begin jaren veertig werd fotografie toen als kunstvorm geaccepteerd. Foto’s zijn geëvolueerd van een eenvoudige doos die wazige foto’s maakte tot de hightech minicomputers die te vinden zijn in de huidige DSLR’s en smartphones. Deze innovatie maakt het mogelijk om gedrukte en permanente afbeeldingen van hoge kwaliteit te creëren.

Fotografie zou echter niet gewaardeerd worden zonder de manipulatie en creativiteit van de persoon die de camera vasthoudt. Ze staan ​​bekend als fotografen.

kunstfotograaf
kunstfotograaf

Kunstfotograf: Er waren veel fotografen die zowel lokaal als wereldwijd werden erkend vanwege hun artistieke en geweldige manipulatie van camera’s om unieke afbeeldingen te creëren, waardoor ze ook hun verhalen en uitdrukking in die afbeeldingen aan het publiek konden vertellen en communiceren. Omdat elke foto een artistieke bedoeling heeft die vaak als beeldende kunst kan worden beschouwd.

Zo legden de beste hedendaagse Nederlandse fotografen de huidige samenleving vast.

kunstfotograaf
kunstfotograaf

Kunstfotograf: Antonin Corbijn

Hij wordt algemeen beschouwd als een van de meest onderscheidende fotografen van zijn generatie. Corbijn droeg bij aan het publieke geheugen van de muziekindustrie door enkele van de meest prominente muzikanten te fotograferen en verschillende iconische albumhoezen te ontwerpen.

kunstfotograaf
kunstfotograaf

De persoon, het idee van de persoon, en wat nog interessanter is, is de aandacht van mensen trekken, zoals hij zei, alsof je al veel over hen weet. Hij is ook een filmmaker en een gerenommeerde regisseur van muziekvideo’s voor veel van de artiesten die hij op de foto heeft gezet.

kunstfotograaf

Hij werd bekend om zijn met stemming verzadigde beelden die rijk waren aan artisticiteit, licht en schaduw. Zijn schilderkunstige cameratactiek ging gepaard met een lasergerichte vastberadenheid om zichzelf en zijn onderwerpen naar nieuwe hoogten te duwen.

Schilderen is wat Corbijn nu wil nastreven. Zijn fotografisch werk is te zien in Den Haag, Amsterdam.

Kunstfotograf: Frank van Driel

Driel fotografeert in tegenstelling tot Corbijn alleen met natuurlijk licht en verbindt verleden, heden en toekomst.

kunstfotograaf
kunstfotograaf

De kunstenaar hecht veel waarde aan zuiverheid, geschiedenis en natuur. Zijn serene foto’s zijn gericht op het vertellen van verhalen.

Subtiel reflecteert hij op actuele thema’s als natuurbehoud en natuurbehoud. Zijn werken zijn erkend en tentoongesteld op kunstbeurzen, waar hij internationale prijzen heeft ontvangen, en vertegenwoordigd in de collecties van vele particuliere kopers en bedrijven.

kunstfotograaf

Zijn fine art foto’s zijn te zien in Museum Slager in ‘s-Hertogenbosch, Nederland.

Kunstfoto: Erwin Olaf

Olaf gebruikte zijn onderwerp met theatrale flair. Zijn fotografie is een door het nachtleven gevoede provocateur tot een door Rembrandt geïnspireerde portrettist.

kunstfotograaf
kunstfotograaf

Erwin Olaf is een multidisciplinaire kunstenaar wiens werk zich richt op de gemarginaliseerde individuen van de samenleving, zoals vrouwen, gekleurde mensen en de LGBTQ+-gemeenschap.

Hij staat bekend als een van de gerenommeerde fotografen in de 20e eeuw, en het meeste van zijn werk is wereldwijd te zien en te zien en heeft vele prijzen gewonnen.

kunstfotograaf

Hij verdiende ook een aantal prestigieuze samenwerkingen zoals Vogue, Louis Vuitton en Stedelijk Museum Amsterdam. Hij dient zelfs koninklijke nederlandse familie!

Kunstfotograf: Foto’s hebben een manier om onze levenservaringen te verstevigen en verhalen te vertellen vanuit ons perspectief. Wat je reden ook is, foto’s helpen ons om tegelijkertijd herinneringen te zien, kunst.