deense ontwerper vlinderstoel

Deense Ontwerper Vlinderstoel

De vlinderstoel is een prachtig en functioneel meubelstuk. Ontworpen in 1938, werd het aangepast voor de veranderende behoeften van de samenleving als gevolg van de groeiende bevolking. Om de tijd bij te houden, bracht de Zweedse ondernemer Lars Kjerstadius aanpassingen aan het oorspronkelijke ontwerp aan.

deense ontwerper vlinderstoel
deense ontwerper vlinderstoel

Deense Ontwerper Vlinderstoel: Hij maakte de stoel 30% groter en verhoogde de straal van de dekking. Na de wijzigingen te hebben aangebracht, noemde hij de stoel Mariposa, wat vlinder in het Spaans betekent.

Deense Ontwerper Vlinderstoel: Lars KJerstadius

De Butterfly -stoel werd ontwikkeld door de Deense ontwerper Lars Kjerstadius na vele jaren van het ontwerpen en verbeteren van de traditionele lounge -stoel. De stoel heeft een brede zithoek die comfortabel en goed ondersteunend is voor het lichaam. De vlindervormige stoel heeft lederen bekleding die zowel duurzaam als comfortabel is. Lars KJerstadius heeft jarenlang gewerkt aan het ontwikkelen van dit ontwerp, en vandaag is het te koop bij Cuero, een familiebedrijf dat luxe leer- en schapenvachtmeubilair verkoopt.

deense ontwerper vlinderstoel
deense ontwerper vlinderstoel

Hoewel de vlinderstoel niet uit een origineel ontwerp komt, was het eigenlijk geïnspireerd door de Tripolina -stoel, een stoel die in de late 19e eeuw is ontworpen. Deense Ontwerper Vlinderstoel: De vlinderstoel werd tot het midden van de jaren 1950 geproduceerd door Knoll, maar de fabrikant kon het ontwerp niet in licentie geven, dus stopten ze de productie. De vlinderstoel ontworpen door Lars KJerstadius is vergelijkbaar met de BKF -stoel in kwaliteit, met Italiaans leer en Zweeds staal.

De Nanna Ditzel Butterfly -stoel is ontworpen door een Deense meubelmaker. Ditzel studeerde meubels op de Royal Academy of Arts and Crafts in Kopenhagen. Ze trouwde in 1946 met haar man Jorgen, die ook meubelontwerper was, en zij vestigden hun eigen ontwerpstudio.

deense ontwerper vlinderstoel
deense ontwerper vlinderstoel

Hun vroege werk bevatte modernistische principes tijdens het gebruik van materialen zoals glasvezel en textiel. De twee werkten samen aan talloze projecten, waaronder de hangende stoel, een hangende ei-vormige stoel.

De Deense ontwerper Nanna Ditzel creëerde in de jaren zestig een reeks unieke meubelstukken. Haar beroemde ringfauteuil en andere stukken werden geïnspireerd door de legendarische Deense ontwerpers. Ditzel en haar man hebben Rattan en andere materialen opgenomen om een uniek ontwerp te creëren. Het resultaat was een uniek, functioneel en elegant meubelstuk. De Rattan -schaal werd gegarneerd met een verwijderbaar kussen voor extra comfort.

Cuero -ontwerp

De vlinderstoel is een klassiek Scandinavisch ontwerp met een draai: de stoel is bedekt met dikke schapenvacht. Schapen die in een schone omgeving leven, produceren wol die uitzonderlijk dicht is. Het stevige stalen frame en de stoel van de schapenvacht zorgen voor een comfortabele zitervaring. Deze unieke stoelen zijn perfect voor elke kamer, of het nu voor een formele eetkamer of een gezellige woonkamer is.

deense ontwerper vlinderstoel
deense ontwerper vlinderstoel

Deense Ontwerper Vlinderstoel: De vlinderstoel is vervaardigd van groente-gelabeld Italiaans leer en Zweeds staal. Het Deense bedrijf legt de nadruk op duurzaamheid en kwaliteit, en de stoel is ontworpen en gemaakt door het familiebedrijf. De stoel is al meer dan tien jaar gemaakt met een sterke nadruk op comfort, kwaliteit en duurzaamheid. Naast de lederen bekleding wordt de vlinderstoel ook geleverd met een bijpassende voetenbank, de Tricorona.

Tripoline

De Tripolina -stoel is oorspronkelijk ontworpen in Argentinië en is sindsdien verbeterd in verschillende landen. Het wordt beschouwd als een van de meest innovatieve en succesvolle ontwerpen van de twintigste eeuw. Deze comfortabele stoelen zijn gemaakt van Italiaans gebruind leerbaar leer en hebben messing of gegalvaniseerde stalen bevestigingen. Hun compacte grootte maakt hen ideaal voor verzending overal ter wereld. Ze kunnen ook op maat worden gemaakt.

Deense Ontwerper Vlinderstoel: De Tripolina -stoel werd geïnspireerd door een stoel die werd gebruikt in militaire kazerne. Het was oorspronkelijk gemaakt van hout en Italiaans leer. De originele stoel is ontworpen door Joseph Fenby, een Engelse uitvinder, in de late negentiende eeuw. Drie verschillende versies zijn ontworpen en één is nu gehuisvest in het Museum of Modern Art in New York. Een andere is gehuisvest in het Frank Lloyd Wright House Fallingwater.

De Fritz Hansen Butterfly -stoel is een prachtige, comfortabele stoel die ook extreem functioneel is. Het is gebouwd van natuurlijk kersenhout en heeft subtiele sporen van slijtage. Er zijn kleine chips op de rug en stoel en een plek op het been.

deense ontwerper vlinderstoel
deense ontwerper vlinderstoel

Dit is echter geen ernstig defect. Als je op zoek bent naar een stoel als aanvulling op een eigentijdse kamer, is dit het perfecte stuk voor je huis.

De Fritz Hansen Butterfly -stoel is ontworpen door Arne Jacobsen in 1955 en wordt nu beschouwd als een collectorsitem. Oorspronkelijk geproduceerd met teak multiplex en nikkel vergulde frames, is deze stoel nog steeds ongelooflijk duurzaam en begeerd. Het beschikt ook over een prachtige patina en inscriptie op de onderkant van de stoel. Als u geïnteresseerd bent in het bezitten van een vlinderstoel, bekijk dan de verschillende veilingsites voor vintage items.