Storing Rabobank App

storing rabobank app
storing rabobank app

Storing Rabobank App: COVID 19 treft nu al meer dan een jaar mensen over de hele wereld. Onze manier van leven is veranderd en bankieren is hiervan niet vrijgesteld. Vanwege de beperkte mobiliteit van mensen en de toegenomen hoeveelheid tijd die ze thuis doorbrengen, hebben banken hun diensten verschoven naar online platforms. Banken beperkten de toegang tot filiaallobby’s, verkortten de openingstijden van filialen en verplichtten klanten om drive-up-methoden te gebruiken of afspraken te maken.

Laten we, voordat we verder gaan, eerst kennismaken met de Rabobank!

Rabobank is een Nederlandse multinationale bank- en financiële dienstverlener met het hoofdkantoor in Utrecht, Nederland. Het is een coöperatieve bank met bijna 90 vestigingen door heel Nederland, die elk zelfstandig opereren om haar klanten en gemeenschappen beter van dienst te zijn.

storing rabobank app
storing rabobank app

Het is een wereldleider op het gebied van voedsel- en landbouwfinanciering en op duurzaamheid gericht bankieren.

De Rabobank is de op twee na grootste retailbank van Nederland, met een marktaandeel van 30% en het op één na grootste aantal betaalrekeningen. Met 40% van alle betaalrekeningen is ING Groep de grootste, gevolgd door Rabobank (30%), ABN AMRO (20%) en anderen (10%)

storing rabobank app
storing rabobank app

Klanten willen overal en altijd hun financiën kunnen beheren. Digitaal is het nieuwe normaal en de Rabobank geeft prioriteit aan de behoeften van de consument bij het ontwikkelen van producten en diensten.

storing rabobank app
storing rabobank app

3,5 miljoen mensen hebben hun smartphone-app gedownload. Nieuwe functies die onlangs in de app zijn geïntroduceerd, zijn onder meer IBAN-naamcontrole, iDEAL QR, betalingsverzoek en het deblokkeren van creditcards en betaalpassen. Rabo Assist ondersteunt ook spraakgestuurd bankieren en andere innovatieve functies zoals Touch ID/Fingerprint en Face ID.

Rabobank App – The Easy Way from Uptown Studios on Vimeo.

Storing Rabobank App: Een wereldwijde storing heeft een groot aantal websites tot stilstand gebracht. Denk hierbij aan onder meer bankwebsites en -applicaties, kranten en bezorgdiensten in Nederland. Rabobank, ING en ABN-Amro, maar ook NS, Albert Heijn, Funda, Trouw, AD en Nu.nl zijn niet of slechts gedeeltelijk bereikbaar. Ook Police.nl is niet beschikbaar.

storing rabobank app
storing rabobank app

Storing Rabobank App: Rabobank Klanten kunnen hun saldo niet checken of overboekingen doen via de app of de website. Er is een verminderde beschikbaarheid van diensten gemeld en iedereen die de app start, krijgt een foutmelding te zien waarin staat dat de bank technische problemen ondervindt en dat de app bijgevolg niet beschikbaar is.

storing rabobank app
storing rabobank app

Storing Rabobank App: De wortel van het probleem lijkt een opslagprobleem te zijn met Akamai, een zogenaamd content delivery-netwerk dat bedrijven kunnen gebruiken om hun materiaal gemakkelijk over de hele wereld beschikbaar te maken.

Storing Rabobank App: Tijdens deze crisis op het gebied van internetstoringen, belooft de Rabobank dat ze zullen blijven luisteren naar feedback van klanten en anticiperen ze op meer van hun behoeften, vooral bij het ontwikkelen van hun digitale diensten. Rabobank is altijd klantgericht geweest en zet zich altijd in om samen met haar klanten te ontwikkelen door initiatieven te lanceren om de klantrelaties te verbeteren.

Er waren duidelijke voordelen voor de Rabobank om dichter bij hun klanten te komen en de go-to-informatiebron te worden op de gebieden waar ze uitblonken en erkennen dat investeren in klanttevredenheid hen zal helpen zich meer te ontwikkelen in hun bedrijf