Waterplant

Waterplant: Heb je ooit gehoord van aquascaping? Of ben je enthousiast genoeg om de stijgende trend van aquaria die sociale media overspoelen met beide niet te missen
ondergedompelde en opgekomen groei van planten?

waterplant
waterplant

In de afgelopen jaren is aquascaping in populariteit toegenomen. Aquascaping wordt door een grondige definitie gedefinieerd als “tuinieren onder water”. Het opzetten, decoreren en organiseren van een verzameling natuurlijke componenten zoals waterplant, stenen, drijfhout en substraten maken allemaal deel uit van het proces.

Deze elementen zijn zo geïntegreerd dat het de menselijke waarneming als visueel aantrekkelijk aanspreekt.

waterplant
waterplant

Waterplant is een plant die geëvolueerd is om gedurende korte of lange tijd geheel of gedeeltelijk onder water te leven (ondergedompeld of onder water).

Ze worden ook hydrofyten en macrofyten genoemd. Waterplant is een plant die zich heeft aangepast aan de leefomstandigheden van aquatische habitats zoals meren, rivieren (zoetwater) of zeeën en oceanen staat bekend als een waterplant

Een waterplant (evenals een schimmel) die volledig onder water groeit, wordt ondergedompeld (verborgen) genoemd.

waterplant
waterplant


Bij bepaalde soorten kan alleen de bloeiwijze boven het water uitkomen. Vlakke vijverwier (en andere soorten vijverwier, zoals Potamogeton perfoliatus), evenals Vallisneria en Rotola-soorten, zijn voorbeelden van onder water groeiende planten.

Emerse plant is een waterplant die geheel of gedeeltelijk boven het wateroppervlak groeit. De term “emersed” verwijst naar een plant die van onder het wateroppervlak uit het water is gegroeid.

waterplant
waterplant

Veel aquariumplanten worden op deze manier gekweekt omdat het sneller is en algenproblemen elimineert. Planten hebben een optimale CO2-beschikbaarheid en krijgen op deze manier voeding uit de bodem.

Het Nederlandse Aquarium

waterplant
waterplant

Deze aquascaping-stijl, die in de jaren dertig in Nederland aan populariteit won met de introductie van de eerste aquariumuitrusting, is uitsluitend gericht op het kweken en inrichten van een waterplant. Drijfhout en andere hardscape materialen zijn niet gebruikt in dit ontwerp (rotsen en stenen).

De hoogte, kleur en textuur van een breed scala aan waterplanten staan ​​centraal. De strategie voor terrassen is de meest elementaire bouwstijl. Het lijkt misschien eenvoudig, maar aquascapers moeten een enorm begrip hebben van verschillende planten om een ​​esthetisch aantrekkelijke aquascape in Nederlandse stijl te produceren.

Hieronder vindt u een lijst met de beste soorten waterplant die u kunt kweken in uw aquascaping, uw vijvers of zelfs in uw binnen- en buitenverfraaiing:

 1. Beginners Planten
  Beginnersplanten, ook wel makkelijke planten genoemd, zijn de meest toegankelijke waterplant voor wie net begint met aquascaping. Ze vereisen over het algemeen geen specifieke aquariuminstellingen zoals hoge lichtintensiteit of CO2-toevoeging.
  Een van de meest populaire zijn Anubias en Cryptocoryne (beide kunnen ondergedompeld of ondergedompeld zijn)
waterplant
waterplant
 1. Tussen Planten
  Alternanthera en Echinodorus zijn voorbeelden van deze planten die veeleisender zijn.
  Deze waterplanten hebben strengere behoeften op het gebied van handling, licht en CO2, evenals een snellere groeisnelheid.
waterplant
waterplant
 1. Geavanceerde Planten

Deze planten stellen de hoogste eisen aan lichtkwaliteit en intensiteit, evenals hoge CO2-doseringen. Als je te maken hebt met geavanceerde waterplanten zoals HC Cuba, Glossostigma of Utricularia, is het toevoegen van vloeibare meststoffen aan je beplante aquarium een ​​vereiste.

waterplant
waterplant

Waterplant speelt een belangrijke rol in ons ecosysteem. Het kan dienen als leefgebied voor vissen of verfrissend een hobby zijn voor de waterliefhebber!

Related posts: