papegaai vis

Papegaai Vis

Papegaai Vis: Heb je je ooit afgevraagd waarom stranden zulke mooie zandstranden en schone, gezonde riffen hebben?

papegaai vis
papegaai vis

Ben je ooit in zee gaan zwemmen en heb je deze van kleur veranderende vis de hele tijd algen zien eten en zand poepen? Ze staan ​​bekend als papegaai vis.

Papegaai vis is een groep van ongeveer 90 vissoorten die zijn geclassificeerd als een familie of onderfamilie van lipvissen. De Indo-Pacific heeft de hoogste soortenrijkdom in deze groep, met ongeveer 95 soorten.

papegaai vis
papegaai vis

Ze kunnen een belangrijke rol spelen bij bio-erosie en zijn te vinden in koraalriffen, rotskusten en zeegrasvelden.

De naam papegaai vis is afgeleid van hun samengesmolten tanden, die een opvallende gelijkenis vertonen met de snavel van een vogel.

papegaai vis
papegaai vis

Papegaai vis zijn felgekleurde tropische wezens die het grootste deel van hun tijd besteden aan het eten van algen van koraalriffen.

Ze spelen een belangrijke rol in het milieu omdat ze algen schrapen uit het puin en soms uit het rif, waardoor algengroei zoals die in het Caribisch gebied wordt voorkomen, wordt voorkomen. Bovendien helpen ze de koralen om gezond en bloeiend te blijven.

Het spijsverteringsstelsel van papegaai vis, dat meer tanden in hun keel bevat, breekt stukjes koraal af in het beroemde witte zand van de stranden van de Stille Zuidzee.

papegaai vis

Papegaai vis is niet alleen een prachtige soort die van kleur, vorm en zelfs geslacht kan veranderen, maar kan ook een belangrijke rol spelen bij het leveren van het zand dat nodig is om koraalrifeilanden te creëren en in stand te houden.

Wist je dat papegaaivissen volgens wetenschappers meer dan 2000 pond zand per jaar kunnen uitpoepen? Ja! U leest het goed: het zijn grote zandproducenten.

Er is nog een reden waarom een ​​papegaaivis belangrijk is, zoals koralen zouden worden verstikt door zeewier op veel riffen over de hele wereld als de papegaaivis er niet was.

papegaai vis

“Het is duidelijk dat papegaai vis moet worden beheerd vanwege hun impact op rifecosystemen, en niet alleen als een visbron”, zoals een professor in biologische wetenschappen, Burkepile, zei.

Daarom is het waarschijnlijk dat het beschermen van papegaaien tegen populaties en de habitats waarop ze vertrouwen van cruciaal belang zal zijn voor het verzekeren van een continue aanvoer van het slib waaruit deze rifeilanden zijn opgebouwd.

Het herstel van papegaaivis-populaties, die herbivoren zijn die zeewier op riffen onder controle houden, zou enorme voordelen kunnen opleveren bij het herstel van riffen. Het is ook noodzakelijk om ze te beschermen, en dit moet onmiddellijk gebeuren. Bumphead papegaaivissen worden niet meer gevonden in Guam.

papegaai vis
papegaai vis

Veel landen beschouwen papegaai vis als een populair gerecht en het vlees kan in het buitenland worden verkocht door het ten onrechte als tandbaars te bestempelen.

Onderzoekers Katie Cramer en Richard Norris zeggen dat “als we koralen willen beschermen, we de papegaaivissen moeten beschermen tegen overbevissing.”

Mensen moeten het belang van elk wezen voor het behoud en de duurzaamheid van het milieu waarderen.

papegaai vis
papegaai vis

Door zware en overbevissing, of illegale visserij en ongepaste verkoop ervan, worden veel vissen bedreigd en worden zeeën ook beschadigd.

Koralen zouden vergaan als er geen papegaaivissen waren. Als koralen afsterven, zal het zeeleven daar enorm onder lijden. Miljoenen mensen zouden uiteindelijk hun voedsel- en inkomensbronnen verliezen.

Papegaai vis is net als elk ander organisme in ons ecosysteem belangrijk. Als we ze uiteindelijk verliezen, zal ons ecosysteem er zwaar onder lijden.

Related posts: