Harry Sacksioni Boek

Harry Sacksioni Boek: Wie houdt er niet van folk en popmuziek? Met zijn drank en jive en zijn eenvoud, sta je versteld om na te denken over de aangenaamheid van het leven.

Zet die radio aan, leun achterover en ontspan terwijl we de schijnwerpers richten op een van de Nederlandse volksliedartiest Harry Sacksioni

harry sacksioni boek
harry sacksioni boek

Harry Sacksioni is een Nederlandse componist en gitaarvirtuoos die werd geboren op 23 oktober 1950 in Amsterdam. Zijn populariteit bereikte een hoogtepunt in de jaren zeventig en negentig. Meta Sequoia, Vensters en Elixer zijn bekende werken uit deze tijd, evenals herbewerkingen van oudere werken zoals Anji (Davy Graham), Scarborough Fair (arr. Paul Simon) en I Wish (Stevie Wonder).

Tijdens de eerste Golfoorlog in 1991 was Sacksioni een van de muzikanten die het nummer Shalom from Holland (gecomponeerd door Simon Hammelburg en Ron Klipstein) opnam als steunbetuiging aan het Israëlische volk, dat bedreigd werd door Iraakse raketten.

Als gevolg van zijn gebrek aan commerciële motivatie, wordt Sacksioni’s kunst zelden belicht in de reguliere media. Als protest tegen de exorbitante prijsstelling van cd’s worden zijn opnamen uitgebracht door Katowee, een onafhankelijk, particulier label.

harry sacksioni boek
harry sacksioni boek

Hij speelt zowel akoestische als elektrische gitaren met 6 en 12 snaren. Zijn met de hand gebouwde dubbele gitaar heeft de ene helft elektrisch en de andere helft akoestisch.

Harry Sacksioni Boek: Gitaarvirtuoos en componist Harry Sacksioni viert zijn 50-jarig jubileum met de uitgave van dit anekdotische boek getiteld: “50 years on Stage: DAT KUNNEN ZE ALLEMÁÁL WEL ZEGGEN”.

harry sacksioni boek
harry sacksioni boek

Vijftig jaar reizen, optreden en nieuwe mensen ontmoeten heeft geresulteerd in een overvloed aan unieke, rare, grappige, mooie of dwaze ervaringen. In dit boek geeft hij via verhalen en observaties op een heel open en persoonlijke manier een boeiend kijkje in zijn leven als topgitarist, maar schuwt ook zijn privéleven niet.

Harry Sacksioni Boek: Harry Sacksioni heeft de afgelopen vijftig jaar elk jaar gereisd, zowel in binnen- als buitenland, en hij kan het bijna niet geloven! Dit is een grote prestatie. Als je bedenkt dat hij dit praktisch elk jaar met vers gecomponeerde nummers opvoerde, is het geen wonder dat dit jubileumprogramma boordevol favorieten uit zijn uitgebreide discografie staat.

harry sacksioni boek
harry sacksioni boek

Harry Sacksioni Boek: Het is ook opmerkelijk dat hij in dit boek voor het eerst vertelt over zijn veertigjarige ervaring als slachtoffer van stalkers en de impact die dat had op zijn leven en dat van zijn gezin. Een kwestie die hij al die jaren doelbewust voor het publiek verborgen hield. Deze eerlijke verzameling verhalen schetst een beeld van de muzikant, en in het bijzonder van Sacksioni, dat je misschien niet eerder kende.

harry sacksioni boek
harry sacksioni boek

Harry Sacksioni Boek: Harry’s technische vaardigheden om ‘een volledige band uit zijn gitaar te toveren’, gecombineerd met zijn innemende en grappige vertelstijl, maakten dit boek en zijn 50-jarige optreden bijzonder, een krachtige en intieme ervaring. Hij bewijst dat hij een excentriek en uniek fenomeen is in de wereld van de Nederlandse muziek, zoals we dat al jaren kennen.

harry sacksioni boek
harry sacksioni boek

Harry Sacksioni is inderdaad een legende – hij is een Edison Award-winnaar, een Ridder in de Orde van Oranje Nassau, heeft een trein naar hem vernoemd en werd in het begin voor het 11e jaar op rij uitgeroepen tot Beste Akoestische Gitarist van de Benelux van dit jaar – een echt Nederlands juweeltje dat navolging verdient!