Wie is DJ Tiesto, the “Godfather of EDM”

Wie is DJ Tiesto: Nederlanders staan ​​bekend om hun grote talent, vooral in de muziek. In alle genres is de Nederlandse muziek van wereldklasse in kwaliteit. Een van deze artiesten van wereldformaat is DJ Tiësto. Sta ons toe om deze jonge en funky wereldberoemde DJ Tiësto voor te stellen!

DJ Tiësto
DJ Tiësto

Tijs Michiel Verwest (geboren 17 januari 1969), beter bekend onder zijn artiestennaam Tiësto , is een Nederlandse DJ en producer gevestigd in Breda, Noord-Brabant. Met de hulp van top trance DJ’s vergaarde hij een fortuin van $75 miljoen.

Tiësto’s jaarinkomen in 2017 zou volgens Forbes naar verwachting $ 39 miljoen bedragen, met een gemiddelde nachtelijke winst van $ 250.000.

DJ Tiësto
DJ Tiësto

Tiësto trouwde in september 2019 met model Annika Backes in Amangiri, Utah, nadat ze haar in 2018 ten huwelijk had gevraagd. Viola Margreet Verwest, hun dochter, werd geboren in november 2020.

DJ Tiësto
DJ Tiësto

Carrière mijlpaal:

Wie is DJ Tiësto: In een fan-enquête uitgevoerd door Mix magazine in 2010/2011 werd hij verkozen tot “de beste DJ aller tijden”. Lezers van DJ Mag noemden hem in 2013 de “beste DJ van de afgelopen 20 jaar”. Veel mensen beschouwen hem als de “Godfather of EDM (Electric Dance Music)”.

DJ Tiësto
DJ Tiësto

In 1997 richtte hij samen met Arny Bink Black Hole Recordings op, en de cd-series Magik en In Search of Sunrise werden op het label gepubliceerd. In 1998 ontmoette Tisto producer Dennis Waakop Reijers, met wie hij sindsdien veelvuldig heeft samengewerkt.

Wie is DJ Tiësto: DJ Tiësto werkte van 1998 tot 2000 met Ferry Corsten onder de naam Gouryella. Zijn remix van Delerium’s “Silence” met Sarah McLachlan in 2000 bracht hem bij een breder publiek.

DJ Tiësto
DJ Tiësto

In My Memory, zijn debuut solo-album, werd in 2001 gepubliceerd en het leverde talloze enorme singles op, waarmee zijn carrière werd gelanceerd. Van 2002 tot 2004 werd hij drie keer op rij verkozen tot World No. 1 DJ in de jaarlijkse Top 100 DJs-lezerspeiling van DJ Magazine.

Hij schreef geschiedenis als de eerste DJ die live op het podium stond tijdens de openingsceremonie van de Olympische Zomerspelen 2004 in Athene, kort na het uitbrengen van zijn tweede studioalbum Just Be.

DJ Tiësto
DJ Tiësto

Wie is DJ Tiësto: DJ Tiësto debuteerde in april 2007 met zijn radioshow Tisto’s Club Life op Radio 538 in Nederland, samen met de release van zijn derde studioalbum Elements of Life.

In 2008 werd het album genomineerd voor een Grammy Award en bereikte het nummer één in de Belgische albumlijst en de Billboard’s Top Electronic Albums in de Verenigde Staten.

DJ Tiësto
DJ Tiësto

Tiësto bracht Kaleidoscope, zijn vierde studioalbum, uit in oktober 2009 en A Town Called Paradise, zijn vijfde studioalbum, in juni 2014.

Tijdens de 57e jaarlijkse Grammy Awards ontving hij de Grammy Award voor Best Remixed Recording, Non-Classical voor zijn geremixte versie van het nummer “All of Me” van John Legend.

DJ Tiësto

Wie is DJ Tiësto: DJ Tiësto werkte op 2 juli 2018 samen met Dzeko, Post Malone en Preme aan het nummer “Jackie Chan”. Vervolgens werkte hij samen met Rita Ora en Jonas Blue aan het nummer “Ritual”, dat op 31 mei 2019 werd uitgebracht.

Op 14 juni 2019 bracht hij zijn remix van Avicii’s postume “Tough Love” uit kondigde zijn zevende studioalbum aan The London Sessions, op 7 mei 2020, en het werd uitgebracht op 15 mei 2020.

DJ Tiësto
DJ Tiësto

“Jackie Chan”, “Ritual”, “God Is a Dancer”, “Blue” en “Nothing Really Matters” behoren tot de eerder uitgebrachte singles op het album. DJ Tiësto bracht op 28 mei 2021 zijn remix van Ben Platt’s “Imagine” uit.

Wie is DJ Tiësto: Op jonge leeftijd heeft DJ Tiësto veel gedaan in de muziekindustrie. Maar er is zeker meer om naar uit te kijken van deze overvolle man! Toch wel iemand waar iedere Nederlander trots op mag zijn!