borough of new york

Borough of New York

Borough of New York: New York City is een van de bekendste steden ter wereld. Bezoekers worden om verschillende redenen naar het gebied getrokken, waaronder het One World Observatory, dat bovenop het hoogste gebouw van New York City ligt.

borough of new york

Wist je dat New York City is verdeeld in vijf stadsdelen? Borough is vergelijkbaar met een kleinere stad in onze uitgestrekte metropool.

Borough of New York: The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens en Staten Island zijn deze stadsdelen. Elke gemeente heeft een president, maar hun rol is zeer beperkt omdat het management in New York sterk wordt gecentraliseerd door de burgemeester.

De namen van de vijf stadsdelen van New York hebben verschillende oorsprong:

borough of new york

Manhattan kreeg de naam Mannahata naar de namen van indianen.

Staten Eylandt (Eiland) is vernoemd naar het Nederlandse bestuursorgaan, de Staten-Generaal.

De Bronx is vernoemd naar Jonas Bronck, terwijl Brooklyn is vernoemd naar het Nederlandse dorp Breukelen in Nederland.

Queens is vernoemd naar de vrouw van koning Charles II, koningin Catherine.

Borough of New York: The Bronx

borough of new york

The Bronx is de meest noordelijke gemeente. Gezinnen die de locatie bezoeken, kunnen in contact komen met de dieren van de wereldberoemde Bronx Zoo of genieten van de weelderige planten van de New York Botanical Garden. Ze kunnen over Arthur Avenue wandelen, naar Little Italy en Grand Concourse in de Bronx.

Borough of New York: Brooklyn

borough of new york
borough of new york

Brooklyn is de dichtstbevolkte wijk. Mensen komen hier voor livemuziek, eclectisch eten, professionele sporten, cultuur van wereldklasse en etc. Brooklyn staat bekend om zijn culturele, sociale en etnische diversiteit, evenals zijn onafhankelijke kunstscène, verschillende buurten en architectonisch erfgoed .

borough of new york
borough of new york

Borough of New York: Manhattan

borough of new york
borough of new york

Manhattan is de bekendste wijk. Het is de thuisbasis van bekende attracties zoals Central Park en het Empire State Building, evenals beroemde musea zoals de Met en MoMA, duizenden restaurants en een ongeëvenaarde creatieve scene.

borough of new york
borough of new york

Amerikanen noemen de plaats vaak de culturele, financiële, media- en entertainmenthoofdstad van de wereld. Manhattan is de gemeente met het kleinste geografische gebied en de hoogste bevolkingsdichtheid.

borough of new york

Het is het symbool van de stad, want het is de thuisbasis van de meeste wolkenkrabbers en prominente bezienswaardigheden van de stad, waaronder Times Square en Central Park.

Borough of New York: Queens

Queens is een van ‘s werelds meest diverse steden. Veel mensen komen voor het eten, dat alles omvat, van voortreffelijke Griekse souvlaki tot de beste hete pot buiten Sichuan.

borough of new york
borough of new york

De gemeente is ook een populaire bestemming voor sportliefhebbers, natuurliefhebbers en liefhebbers van moderne kunst.

Borough of New York: State Island

is de meest milieuvriendelijke van de vijf stadsdelen. Veel mensen reizen met de gratis Staten Island Ferry naar de gemeente. Het heeft een overvloed aan architectonische bezienswaardigheden, stranden en parken om te verkennen.

borough of new york
borough of new york

Andere attracties zijn onder meer winkelen bij St. George’s Empire Outlets en slenteren door het prachtige terrein van Snug Harbor en Historic Richmond Town. Staten Island, met een mediaan inkomen van $ 72.156, is de rijkste gemeente en werd in 2019 uitgeroepen tot de veiligste.

borough of new york
borough of new york

De stadsdelen zijn nu open en klaar om bezoekers te bedienen nadat ze tijdelijk waren gesloten vanwege de uitbraak van COVID-19.

borough of new york
borough of new york

Borough of New York: New York heeft meer te bieden; het enige wat u hoeft te doen is de verschillende stadsdelen verkennen, die elk vol zitten met unieke attracties.