marconi award

Marconi Award

Marconi Award: Het is altijd fascinerend om het podium op te gaan om een ​​prijs te ontvangen voor iets uitzonderlijks, vooral als het de NAB Marconi Award is.

marconi award
marconi award

Maar voordat we ingaan op de interessante details van de Marconi Awards. Laten we eerst deze belangrijke feiten hieronder ontdekken:

Marconi Award: Wie is Marconi?

De 1e Markies van Marconi, Guglielmo Giovanni Maria Marconi, was een Italiaanse uitvinder en elektrotechnisch ingenieur die vooral bekend stond om de ontwikkeling van een praktisch draadloos telegraafsysteem op basis van radiogolven.

marconi award
marconi award

Marconi werd hierdoor de uitvinder van de radio genoemd en in 1909 wonnen hij en Karl Ferdinand Braun de Nobelprijs voor de natuurkunde ‘als waardering voor hun bijdragen aan de uitvinding van draadloze telegrafie’.

marconi award
marconi award

In 1897 richtte Marconi The Wireless Telegraph & Signal Company op in het Verenigd Koninkrijk als ondernemer, zakenman en ondernemer (wat later de Marconi Company werd). Koning Victor Emmanuel III van Italië troonde Marconi in 1929 als Marchese (markies) op de troon en in 1931 richtte hij de Vaticaanse Radio op voor paus Pius XI.

Nu we weten wie Marconi is… laten we ontdekken wat NAB is.

Marconi Award: Wat is NAB?

marconi award
marconi award

De National Association of Broadcasters (NAB) is de stem van de nationale omroepen op radio en televisie.

NAB behartigt de belangen van haar leden in de federale overheid, de industrie en openbare aangelegenheden; verbetert de kwaliteit en winstgevendheid van omroep; stimuleert inhoud en technologische innovatie; en belicht de belangrijke en unieke manieren waarop stations hun gemeenschappen op verschillende manieren dienen

marconi award

Wat is de NAB Marconi Award?

Als erkenning voor uitmuntendheid in uitzendingen, erkent de NAB Marconi Award radiostations en on-air persoonlijkheden. De NAB Marconi Awards, die sinds 1989 worden toegekend aan radiostations en vooraanstaande on-air persoonlijkheden, en genoemd zijn naar uitvinder en Nobelprijswinnaar Guglielmo Marcon, worden uitgereikt om uitmuntendheid in radio te erkennen.

marconi award
marconi award

De NAB Marconi Radio Awards Selection Academy stemde over de winnaars en de stemmen werden verwerkt door een onafhankelijk bedrijf, en de Marconi-finalisten werden gekozen door een taskforce van omroepen.

De laatste winnaars van NAB Marconi Award 2021:

marconi award
marconi award

Het evenement werd georganiseerd door Angela Yee, “een van de bekendste multi-afbreekstreepjes in de media”, aldus Variety. De bekroonde media-persoonlijkheid is mede-gastheer van The Breakfast Club, heeft haar eigen Lip Service Podcast, runt een aantal bedrijven en is onder meer filantroop en gemeenschapsleider.

marconi award
marconi award

Gordon Smith, president en CEO van NAB, hield naast de prijsuitreiking zijn laatste State of the Industry-toespraak. Luister naar wat senator Smith leerde tijdens zijn reis naar Washington en hoe die lessen omroepen in de toekomst kunnen helpen.

De categorieën zijn als volgt:

Legendarisch station van het jaar
Legendarische manager van het jaar
Radiostation van het jaar op marktgrootte
Radiopersoonlijkheid van het jaar naar marktomvang
Netwerk/gesyndiceerde persoonlijkheid van het jaar
Beste radiopodcast van het jaar

Het volgende is het resultaat van de Marconi Award 2021

marconi award
marconi award
marconi award
marconi award

Marconi Award: Waar genoeg excellentie is een nooit eindigende achtervolging van mensen die echt gepassioneerd zijn in hun cursus en prijzen en erkenning, net zoals de Marconi Award zorgt ervoor dat deze getalenteerde mensen en industrieën ernaar blijven streven om hun best te doen