afrikaanse boom

Afrikaanse Boom

Afrikaanse Boom: Wie had gedacht dat Afrika, behalve beroemd om zijn diverse diersoorten, de grootste woestijn ter wereld en de langste rivier ter wereld, ook bekend staat om zijn Instagrambare bomen?

afrikaanse boom
afrikaanse boom

Als gevolg hiervan wordt Afrika vermeld als een van de negen botanische continenten door het World Geographical Scheme for Recording Plant Distributions.

Afrika is het op een na grootste continent ter wereld, goed voor ongeveer een vijfde van het totale landoppervlak.

afrikaanse boom

Laten we op avontuur gaan in Afrika en deze beroemde en unieke boomsoorten identificeren.

Hier zijn de vijf (5) meest bekende en iconische bomen in Afrika:

  1. Afrikaanse Boom: Baobabs

De meest iconische en bizarre bomen van het continent en misschien wel ‘s werelds zijn baobabs. Baobabs zijn een van de grootste en belangrijkste bomen in de gebieden waar ze groeien, omdat ze zowel beschutting als hout kunnen bieden.

afrikaanse boom
afrikaanse boom

De bladeren van de boom worden gebruikt om soep te maken, en de boom wordt in sommige delen van Afrika medicinaal gebruikt om aandoeningen zoals wonden, diarree, astma, koorts en malaria te behandelen.

afrikaanse boom

Het wordt ook wel de levensboom genoemd. Zuid-Afrikaanse baobabs staan ​​bekend om hun grootte, veelzijdigheid en uithoudingsvermogen. De boom bevat ook vitamine C, maar niet zoveel als de Marula-boom.

Baobab-bomen kunnen 30 meter hoog worden, met stammen die zich kunnen uitspreiden tot een groteske diameter van 36 meter.

  1. Afrikaanse Boom: The Fever Tree
afrikaanse boom
afrikaanse boom

Het is een van de weinige bomen waarvan de bastfotosynthese plaatsvindt, waardoor het een spectaculaire geel-groene kleur krijgt.

Deze mooie bomen zijn populair in tuinen en hun gevederde blad biedt een veilige haven voor vogels, maar ze worden niet universeel vereerd.

  1. Afrikaanse Boom: De Marulaboom

De Marula-boom staat bekend om zijn zoete, gele vrucht, die, volgens de lokale legende, vergist tot olifantenalcohol zodra het op de grond valt.

afrikaanse boom
afrikaanse boom

Deze vruchtbare boom wordt vaak geassocieerd met de drank Amarula. Marula-bomen hebben acht keer het vitamine C-gehalte van sinaasappels en hun eetbare nootachtige zaden kunnen worden gebruikt bij het koken.

  1. Afrikaanse Boom: De fluitende doorn
afrikaanse boom

Heb je ooit het geluid van een boomfluit gehoord? Wanneer de wind over de doornen van deze Oost-Afrikaanse bomen waait, wordt gezegd dat het een hoog, fluitend geluid produceert.

De natuurlijke fluittonen die tot leven komen als de wind waait, zijn te danken aan verschillende mierensoorten die gaten in de doornen van de boom boren.

afrikaanse boom
afrikaanse boom

De bolvormige bollen aan de voet van de dikke doornen, die zoete nectar bevatten, beschermen de boom tegen rondzwervende grote herbivoren. Van de kauwgom van de fluitdoornboom kan lijm worden gemaakt.

  1. Afrikaanse Boom: De Mopane-boom

Deze boom wordt ook wel de vlinderboom genoemd. Om de hitte in zijn hete, droge omgeving te bestrijden, ontwikkelde de boom vlindervormige bladeren die open en dicht gingen om vochtverlies onder controle te houden.

afrikaanse boom
afrikaanse boom

Mopane-hout is taai en zwaar en bestand tegen termieten, waardoor het ideaal is voor meubels.

Bomen bieden ons schaduw in de hete en droge zomers, geven ons zuurstof om te ademen en helpen ons af en toe om een ​​natuurlijk landschap op onze foto’s te krijgen.

afrikaanse boom
afrikaanse boom

Afrikaanse Boom: Bomen beschermen ons niet alleen, maar voorzien ons ook van bijna alles wat we nodig hebben om te overleven. Het is dus noodzakelijk om ze te beschermen.