nos schaatsen

NOS Schaatsen

NOS Schaatsen: Sport brengt spanning in ons leven. Of je nu de speler bent of alleen het publiek, sport geeft je die adrenaline die je nodig hebt om los te komen van het snelle alledaagse leven.

Daarom is het bij sport belangrijk om de beste nieuwsbron en relevante updates te vinden. NOS.nl is hiervoor een van de beste go-to’s.

Wat is NOS?

nos schaatsen

De NOS is een van de grootste nieuwsorganisaties in Nederland en is voor veel mensen een teken van vertrouwen omdat ze onafhankelijke en betrouwbare berichtgeving over nieuws, sport en evenementen, altijd en overal.

Over Schaatsen

Schaatsen is een recreatieve en competitieve sport waarbij je over een ijsoppervlak glijdt op bladen die aan de onderkant van schoenen of schaatsen zijn bevestigd.

nos schaatsen
nos schaatsen

Onderzoek toont aan dat het eerste schaatsen meer dan 4.000 jaar geleden plaatsvond in Zuid-Finland. Dit werd gedaan om elektriciteit te besparen tijdens reizen in de winter.

Toen een stalen mes met geslepen randen werd gebruikt, ontwikkelde zich echt skaten. In plaats van over het ijs te glijden, snijden schaatsen er nu doorheen.

NOS Schaatsen Koppen

nos schaatsen
nos schaatsen

Veel Nederlanders zitten om de vier jaar aan hun televisie geklonken om te kijken naar de Nederlandse schaatsers die strijden op de Olympische Winterspelen.

Nederlanders staan ​​bekend om hun dominantie in het schaatsen. De Nederlanders hebben 121 medailles gewonnen in het schaatsen, waaronder 42 gouden, 40 zilveren en 39 bronzen, vanaf de Olympische Winterspelen van 2018.

nos schaatsen
nos schaatsen

NOS Schaatsen: Voor het naderen van de spannende Olympische Winterspelen die van 4 tot 20 februari plaatsvinden, draaien de krantenkoppen in NOS Schaatsen erom.

De Olympische Winterspelen omvatten 109 evenementen in zeven sporten. De Nederlandse selectie bestaat momenteel uit 18 schaatsers, acht shorttrackers en Lindsay van Zundert, een ijsdansexpert, maar de kwalificatiewedstrijden zijn nog aan de gang.

nos schaatsen
nos schaatsen

NOS Schaatsen: Jeroen Otter, de bondscoach van Nederland, heeft zijn olympische ploeg voor de Olympische Spelen in Peking bekend gemaakt.

Suzanne Schulting, Xandra Velzeboer, Selma Poutsma en Yara van Kerkhof zullen allemaal deelnemen aan de damesrace.

nos schaatsen
nos schaatsen

Tot de mannen van Otter behoren Itzhak de Laat, Sjinkie Knegt (die in 2019 ernstig verbrand en zwaargewond was en in het ziekenhuis huidtransplantaties op beide benen onderging), Jens van ‘t Wout en Sven Roes.

Rianne de Vries en Dylan Hoogerwerf maakten deel uit van de laatste toevoeging aan de selectie. Bram Steenaart en Georgie Dalrymple zijn aangewezen als reserve. Ze gaan naar Peking.

nos schaatsen
nos schaatsen

Het laatste ticket voor de mannen bleek een gelijkspel tussen Hoogerwerf en Daan Breeuwsma, maar die laatste staat niet eens als reserve vermeld. Dat was het sein voor Breeuwsma (de vriend van de Vries) om na dit seizoen zijn afscheid als topsporter aan te kondigen.

nos schaatsen
nos schaatsen

Van Zundert die op het EK kür miste, zal haar debuut maken op de Olympische Winterspelen, samen met Kjeld Nuis, tijdens de openingsceremonie de Nederlandse vlag dragen. Ze is de eerste Nederlandse kunstschaatsster die meedoet sinds 1976.

NOS Schaatsen: Nederland staat bekend om zijn schaatsen en noemt het een schaatsnatie. Betrouwbaar nieuws over deze sport is nodig en dat vinden we op NOS.nl!