Snurken Stoppen

Snurken Stoppen: Snurken is luidruchtig ademen terwijl je slaapt. Snurken kan vooral hinderlijk zijn voor de persoon die naast je slaapt. Het is een veel voorkomende aandoening voor velen van ons, maar het komt meer voor bij mannen en mensen met overgewicht. Af en toe een geluid maken tijdens het ademen zou geen probleem moeten zijn. Als het echter een langdurige aandoening is, kan het een symptoom zijn van een gezondheidsprobleem.

Snurken Stoppen
Snurken Stoppen

Oorzaken van snurken

Snurken treedt meestal op wanneer de luchtstroom door uw mond en neus wordt geblokkeerd. Hier zijn de oorzaken van dergelijke aandoeningen:

Snurken Stoppen
 1. Uw neusluchtwegen zijn geblokkeerd

Sommige gezondheidsproblemen zullen leiden tot verstopping van de luchtwegen, zoals sinusinfectie, neuspoliepen en andere.

 1. Overgewicht hebben

Als je te zwaar bent, is de kans groot dat je volumineus keelweefsel krijgt. Ook kunnen sommige kinderen die snurken grote amandelen en adenoïden hebben.

Snurken Stoppen
Snurken Stoppen
 1. Lang zacht gehemelte of huig

De huig is het bungelende weefsel achter in je mond dat de opening van je neus naar je keel kan verkleinen. Hierdoor zal de huig gaan trillen en tegen elkaar stoten, waardoor de luchtwegen verstopt raken.

 1. Drugs gebruiken en alcohol gebruiken

Alcohol en spierverslappers kunnen ervoor zorgen dat je tong- en keelspieren te veel ontspannen.

 1. Uw positie terwijl u slaapt

De kans is groot dat je gaat snurken als je op je rug slaapt. Als u kussens gebruikt die te zacht of te groot zijn, kunt u ook geluid maken tijdens het ademen.

 1. Gebrek aan slaap

Als u slaaptekort heeft, kunnen uw keelspieren te veel ontspannen.

Snurken Stoppen: probeer deze tips

 1. Afvallen
Snurken Stoppen
Snurken Stoppen

Aangezien de meeste mensen met overgewicht extra weefsel op hun keel hebben, wat kan leiden tot snurken, zal het veel helpen om wat kilo’s kwijt te raken.

 1. Slaap op je zij

Als je op je rug ligt, valt je tong achterover in je keel. Zodra uw tong terugvalt, vernauwt het uw luchtweg en blokkeert het de luchtstroom gedeeltelijk. Op uw zij slapen kan het probleem oplossen. Als je uiteindelijk op je rug slaapt, probeer dan dingen op je rug te leggen waardoor je de houding niet kunt doen.

 1. Gebruik neusstrips of een externe neusspreider

Het is bewezen dat neusstrips op de neusbrug veel mensen helpen het gebied van hun neusholte vrij te maken, wat zal resulteren in een betere ademhaling. Ondertussen wordt een neusspreider over de neusgaten geplaatst die de luchtstroomweerstand kan helpen verminderen. Hierdoor ga je makkelijker ademen.

Snurken Stoppen
Snurken Stoppen
 1. Behandeling van verstopte neus

Een verstopte neus zorgt ervoor dat u door uw mond moet ademen, wat de kans op snurken vergroot. Het behandelen van sommige problemen zoals allergieën kan u helpen om rustig te slapen.

 1. Vermijd alcohol

Snurken Stoppen: Drink ten minste twee uur voor het slapengaan geen alcoholische dranken, omdat dit uw spieren zal ontspannen, wat kan leiden tot snurken.

Snurken Stoppen
Snurken Stoppen
 1. Stop met roken.

Afgezien van stille slaaptijd, zal het stoppen met de bankschroef ook zoveel gezondheidsvoordelen hebben.

 1. Snurken Stoppen: Slaap voldoende
Snurken Stoppen
Snurken Stoppen

Zorg als volwassene voor minimaal 7-8 uur slaap ‘s nachts. Als je voldoende slaapt, zal dit je ook helpen om de volgende dag actiever en productiever te zijn.