Horeca Utrecht: Waar kijk je meestal naar als je eenmaal de kans hebt om ergens heen te reizen? Voor sommige reizigers is het prachtige schilderachtige uitzicht is niet alleen wat ze willen bezoeken, maar ook het eten dat de plaats kan serveren.
Horeca Utrecht: Utrecht is de hoofdstad en de grootste stad van de provincie Utrecht, evenals de vierde (4e) stad en gemeente van Nederland. Het ligt direct in het hart van Nederland, in de oosthoek van de Randstad.
Horeca Utrecht: Utrecht heeft net als elke andere stad unieke en mooie horecagelegenheden waar je naar tevredenheid kunt eten en drinken. Maar de horeca staat voor een grote uitdaging, vooral omdat ze al bijna drie jaar amper open zijn.
Horeca Utrecht: De COVID-19-crisis heeft zijn tol geëist van alle horecadiensten over de hele wereld en horeca Utrecht is hier geen uitzondering op. Horecadiensten in Utrecht roept op tot steun van de overheid.
Horeca Utrecht: Covid op 2020
In een poging om de verspreiding van het Covid19-coronavirus een halt toe te roepen, hebben de Nederlandse autoriteiten afgelopen maart 2020 alle tavernes, restaurants en andere cateringdiensten in Nederland gesloten.
Afgelopen december 2020 zette de horeca in Utrecht weer een stap, dit keer door symbolisch ‘in de aanbieding’ te gaan. De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is een campagne gestart om duidelijk te maken dat als de overheid niet snel meer overheidssteun geeft, de sector ernstige economische gevolgen zal ondervinden.
Horeca Utrecht: Covid op 2021
Rond april 2021 hebben Five bars in Utrecht tijdelijk hun deuren geopend als onderdeel van een Fieldlab coronavirus-proef om te zien of de Nederlandse horeca veilig kan opereren met enige bescherming tegen het coronavirus.
Klanten moeten bij aankomst een afspraak maken en documentatie van een recente negatieve coronavirus-test overleggen. Zowel klanten als medewerkers krijgen de instructie om eenmaal binnen de aanbevolen 1,5 meter afstand te bewaren, omdat uit onderzoek blijkt hoe strikt de regels worden toegepast en of ze worden nageleefd.
Klanten moeten ook blijven zitten en geen drankjes bestellen aan de bar. Onderzoekers willen kijken of bars veilig kunnen heropenen zonder een grote toename van het aantal gevallen van coronavirus te veroorzaken.
Een nieuwe maatregel trad echter in september 2021 in werking en maakte een commosie met klanten. Nederland heeft de coronavirusbeperkingen versoepeld, waaronder het afschaffen van social distancing, maar heeft de introductie aangekondigd van een nieuwe pas voor pubs, restaurants en festivals.
“Als je echter naar het toilet wilt, moet je je QR-code laten zien”, zegt minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge op de NOS.
Op een mobiele telefoon zijn QR-codes een machineleesbare reeks zwarte en witte vierkanten. De pas, die nodig was voor iedereen van 13 jaar en ouder, toonde bij het scannen een bevestiging van vaccinatie, herstel van het virus of een negatieve test.
Horeca Utrecht over Lang Covid 2022:
Met de recente COVID-variant heeft de Nederlandse overheid uitgebreide veiligheidsmaatregelen opgelegd voor hun mensen. Naar aanleiding van de verlenging van de coronamaatregelen gericht op de horeca, heeft de gemeente Utrecht de horeca gewaarschuwd dat ze een boete kunnen krijgen als ze open blijven.
“Ze kunnen een boete van 4.000 euro krijgen als ze niet sluiten”, zegt Sharon Dijksma, een woordvoerder van de burgemeester van Utrecht. De burgemeester sprak met een aantal ondernemers over de gevolgen van de lockdown voor hen.
Horeca Utrecht: De horeca groeit al decennialang, zeker nu innovatie en technologische vooruitgang iedereen helpen om een competitieve en gemakkelijkste manier van zakendoen te creëren. Maar coronavarious werd een enorme barrière in de opkomst van de horeca.
Horeca Utrecht is slechts een weerspiegeling van de vele andere horeca die zwaar getroffen worden door de pandemie. Drie jaar onderbroken operatie is een groot verlies voor iedereen, maar Nederlanders blijven hopen dat dit jaar eindelijk een einde zal komen aan deze wereldwijde crisis